jueves, 18 de noviembre de 2021

Sesión Llorenç Soler en Barcelona

Llorenç Soler, en su casa de Barcelona. No he sabido averiguar quién hizo la foto, que no es mía.

Publicitad no encubierta, sino totalmente descubierta. Por si puede haber alguien interesado en esta sesión de mañana sábado. Ya no es muy habitual poder contar con la presencia de Llorenç Soler a una sesión:
Organitzat pel crític de “Dirigido por...” Rafel Miret es farà una sessió dedicada a Llorenç Soler i amb la seva participació.
Data: dissabte, 27 de novembre.
Lloc: Centre Cívic Urgell, c. Comte d’Urgell 145 (metro L5, Hospital Clínic)
Hora: 5 de la tarda.
Programa
El largo viaje hacia la ira (1969), 25 min.
La immigració sense control va ser un dels fenòmens més característics de la dècada dels seixanta a Barcelona. Soler fa una aproximació documental a aquest tema contraposant els habitants i els habitatges de les barraques del Camp de la Bota amb els dels principals carrers de la ciutat.
Los náufragos de la casa quebrada (2011), 46 min.
Un barri de Sòria de propietat municipal està a punt de ser desocupat, només hi queden sis persones que no estan disposades a deixar enrere els seus habitatges ni el seu passat. El director parla, i sobretot escolta, els sis nàufrags. Tots ells expliquen la seva situació personal, barrejada amb els seus records, mentre fan front a un desallotjament inevitable.
Por quién doblan las camapanas en Calatañazor? (2005), codirigida per Javier Gascón, 34 min.
L’any 1965 Orson Welles va rodar algunes escenes de Campanadas a medianoche a Calatañazor, un petit poble de la província de Sòria. Amb el pas del temps, el poble s’ha fet encara més petit degut a l’emigració dels seus habitants. Alguns que encara hi queden, o quedaven, parlen de la situació excepcional que va significar el rodatge de la pel·lícula.


El barrio de barracas del Somorrostro en un fotograma (ya muy manoseado: la película se ve mucho mejor, que ha sido restaurada) de “Largo viaje hacia la Ira”

Las casas sociales de las que fueron expulsando a todos sus habitantes en Soria para construir un nuevo barrio.

Orson Welles vestido de Falstaff por las calles de Calatañazor. “Campanadas a medianoche”.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario