lunes, 6 de mayo de 2013

Cine-club Mirador


Julio Lamaña Orozcoentra ahora en la historia dl origen del cineclubismo en Cataluña. ¿Producto de la élite cultural o de inquietas clases populares? Se promete interesante:

"Ens han anant explicat que els orígens del cineclubisme a catalunya es remunten a la segona dècada del segle XX, una època d’ebullició cultural il·lustrada. El 1929 va aparèixer el setmanari cultural ‘Mirador’, una de les primeres revistes que va incorporar una secció de crítica cinematogràfica firmada per Josep Palau. A la publicació no en tenien prou de promocionar el cinema d’autor des de la lletra escrita i, a partir del març del 1929, van organitzar les ‘Sessions Mirador’, on es projectaven films d’avantguarda, documentals, curtmetratges i pel·lícules de repertori menystingudes per les sales comercials. Aquestes sessions han estat interpretades per la historiografia com l'inici del cineclubisme a casa nostra. Però últims estudis ens porten a afirmar que el cineclubisme és anterior, és d'origen obrer i és popular i no de les élits culturals barcelonines. Aviat i en quant tingui una imatge revolucionarem la història del cineclubisme català des del facebook  "
(En la fotografía, el nº 1 del Seminiario Cultural "Mirador". Enero 1929)
Ésta es la octava entrega de un álbum sobre publicaciones del mundo de los cine-clubs, que se proclama abierto a las participaciones de todos nuestros amigos con material interesante para ello. Ya empiezan a llegar aportaciones...

No hay comentarios:

Publicar un comentario