domingo, 28 de mayo de 2023

Amb Pere Alberó


He anat aquest més fins al Japó i he rumiat un temps en un dels seus impressionants jardins secs, però segur que no hauré arribat ni a l’alçada de les soles de les sandàlies d’en Pere Alberó en el grau de concentració al que deu arribar en el seu llarg retir estival a Oliete (Terol).

Alguna cosa de l’austeritat malgrat tot creadora d’aquests estius a Oliete segur que ajuda a comprendre el cinema i les coses que ha arribat a fer al voltant del cinema aquest cineasta que, un bon dia, abduït per la visió dels seus films, ho va deixar tot i es va presentar a Grècia davant de Theo Angelopoulos i, no sé com s´ho va fer, aquest li va fitxar com ajudant de direcció i ell es va convertir en un dels màxims coneixedors dels intríngulis de l’obra del cineasta grec.

Encara que ell ja deu estar més que avorrit d’explicar-ho, aquesta és una de les coses que no pot faltar en una entrevista amb Pere Alberó. Li preguntaré, doncs, com també intentaré que ens expliqui la seva trajectòria, la manera com es va enfrontar als films que va realitzar sobre Angelopoulos, a la seva correspondència filmada i als altres films, més corals, que ha realitzat. Però procuraré que no quedi en el tinter (és un dir) els seus interessos com a espectador i el que transpiren les seves diverses ocupacions complementaries, alguna tan lligada al cinema com la difusió del coneixement de determinats cineastes.

Tot coses que segur han d’interessar a cineclubistes… i els que vulguin afexir-se, doncs la cosa és de franc.

La cita serà el proper dimarts 30 de maig. a les 19h. Si seguiu la conversa pel Facebook de la Federació Catalana de Cineclubs, que us estarà esperant amb emoció, podreu participar posant en comentaris totes les preguntes o comentaris que vulgueu.

I és que es tracta d’una de les recents i valuoses activitats divulgatives de la Federació, mirant de subministrar continguts als membres dels cineclubs federats i de formar el necessari caliu al voltant dels interessos -centrats en els cinematogràfics- que tenen.

Fins aleshores!
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario